Οικία Θεοτοκοπούλου: Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Date: 
Wednesday, 21 February, 2018

Το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων της Οικίας Θεοτοκοπούλου

Εκμάθηση Social Media για άτομα 3ης ηλικίας, ενάρξη 23/2, κύκλος δέκα σεμιναρίων, 11.00 – 12.30

Εκπαίδευση των ατόμων 3ης ηλικίας του Δήμου Αθηναίων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook, Instagram) με σκοπό την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους σε νέες τεχνολογίες και επαφή με νέους τρόπους επικοινωνίας. Από την ομάδα People  Behind.

Για κράτηση θέσεων:     asterioumaria23@gmail.com, 6973746398        

 

ReMakers: Making an impact

Περίοδος διεξαγωγής εργαστηρίων από 26 Μαρτίου έως 26 Αυγούστου 2018.

Κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται δωρεάν worκshops, όπως 3D printing, ρομποτικής,  επεξεργασίας πλαστικού και ξύλου και δημιουργίας στάμπας με την κοπή βινυλίου από την ομάδα των ReMakers του Athens Makerspace.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και κρατήσεις θέσεων : συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες: στείλτε e- mail στο remakers@athensmakerspace.com ή τηλεφωνήστε στο 2114077438 (12:00 - 17:00) από Τρίτη με Σάββατο. 

 

Μια γραμμή και μια τελεία...κι είναι Θαύμα η ιστορία!, 17/3 και 21/4    19.00- 21.00. Πρωτότυπη παιδική θεατρική παράσταση. Όμιλος Εξυπηρετητών.

Για κρατήσεις θέσεων: info@omilos-eksipiretiton.gr, 2102015194    

Αν ψάξετε στον Παραμυθοχάρτη, μια κωλοτούμπα δεξιά και δυο παγωτά πιο πάνω, κάπου εκεί, δίπλα στη Χώρα των Θαυμάτων, θα ανακαλύψετε μια άλλη Πολιτεία. Μια Πολιτεία… αληθινά αξιοθαύμαστη! Την περίφημη Πολιτεία των Ουάου! Εκεί όπου όλα κυλούν πραγματικά θαυμάσια μέχρι που… κάτι περίεργο συμβαίνει! Τι όνειρο να είδε άραγε το Μικρό μας Θαύμα; Και τι ψάχνει να βρει; Ξέρει άραγε κανείς να του απαντήσει; Η αναζήτηση του θα οδηγήσει τα βήματά του στο Σπίτι του Σοφού. Θα μπει μέσα άραγε; Και αν μπει, τι θα συναντήσει; Και τέλος πάντων τι γίνεται με αυτά τα γκαφατζίδικα Θαυμαστικά;  Αλλά… τα υπόλοιπα θα τα δείτε στο έργο μας!                                         

Το Ξενοδοχείο της Διαφορετικότητας, 21/3, 22/3, 27/3, 29/3, 30/3 πιλοτικά προγράμματα και Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2018, 9.00 – 12.30.
Παιδιά και έφηβοι μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, παιχνίδια ρόλων και έρευνα, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τους Ξένους γύρω μας, αλλά και το Ξένο μέσα μας. Προβληματίζονται και αναζητούν τρόπους για μια αρμονική συμβίωση σε μια κοινωνία των πολιτών που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και προάγει τη διαφορετικότητα.

Η οικία Θεοτοκοπούλου «μεταμορφώνεται» σε ένα ξενοδοχείο για 2 ώρες και υποδέχεται σχολικές ομάδες. Τα δωμάτια ζωντανεύουν από τις διαφορετικές ιστορίες των ανθρώπων που πέρασαν από εκεί (πραγματικές ή φανταστικές) και γίνονται η αφορμή να ξεδιπλωθούν σκέψεις και προβληματισμοί για την αρμονική συμβίωση με τους άλλους ως ισότιμα μέλη μιας κοινότητας.

Από την ActionAid Ελλάς

Για κρατήσεις θέσεων: dimitra.deroyiannis@actionaid.org,     

 

Συλλέγοντας προφορικές μαρτυρίες για την οικία και τη γειτονιά, 18/4 11.00-13.00

εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε ενήλικες που ζουν στη γειτονιά και έχει σαν στόχο να συλλέξει μνήμες, αναμνήσεις, ιστορίες τόσο για την οικία όσο και για τη γειτονιά. Από την MONUMENTA

Για κρατήσεις θέσεων: info@monumenta.org

 

«Καταγράφω ένα παλιό κτήριο ανακαλύπτω την ιστορία του», 18/4 17.00-19.00

Ένα εκπαιδευτικό  πρόγραμμα για να γνωρίσουν τα παιδιά 9-14 ετών την έννοια της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, τους τρόπους και τα "εργαλεία" προστασίας των μνημείων, όπως είναι η καταγραφή και τεκμηρίωση των κτηρίων, συμμετέχοντας σε βιωματικές δραστηριότητες, διάρκειας δύο ωρών. Από την MONUMENTA

Για κρατήσεις θέσεων: info@monumenta.org

 

«Κλωστή απ’το φεγγάρι, βελόνι απ’τον ήλιο», 16/5, 19.30-21.00,

αφήγηση παραμυθιών για ενήλικες και εφήβους με την Καλλιόπη Λιαδή και τον Θύμιο Παππαδόπουλο

 

Ο μουσικός Θύμιος Παπαδόπουλος συνοδεύει την αφήγηση που υφαίνει η Καλλιόπη Λιαδή,  με ινδικούς αυλούς, φλάουτο και κιθάρα και δημιουργεί μελωδικά τοπία και γέφυρες, καθώς τα παραμύθια συνομιλούν με τη μουσική.

Ο ήλιος και το φεγγάρι, παραμύθια που φωτίζει, άλλοτε, ένα φως αμυδρό ή γλυκό, άλλοτε έντονο, καθαρό, ή λυτρωτικό, μας ταξιδεύουν στον ουρανό, σε ένα βασίλειο μαγεμένο, σε ένα ξέφωτο, σε μια άγρια χαράδρα, στο βυθό της θάλασσας και στη μέση του ωκεανού…Οι ήρωες τους, μέσα από τις περιπέτειες τους, βαδίζουν προς ένα μονοπάτι φωτεινό  πνευματικού αναστοχασμού και προσωπικής αποκάλυψης, και όλοι είμαστε καλεσμένοι να τους ακολουθήσουμε και να ταξιδέψουμε μαζί τους. Διάρκεια: 70 λεπτά

 

«Η Ιστορία του Φεμινιστικού Κινήματος σαν Παραμύθι», 27/3, 18.00-20.00

Πολυμεσική παρουσίαση με την Άννα Μιχοπούλου, ερευνήτρια των γυναικείων σπουδών και μέλος γυναικείων κινήσεων από τη δεκαετία του 1980.
Πώς αναδύθηκαν οι γυναίκες ως ένα νέο συλλογικό υποκείμενο στην παγκόσμια ιστορία;
Πώς κινήθηκαν, τι πέτυχαν και ποια εμπόδια βρήκαν – και βρίσκουν;
Ένα δίωρο με εικόνες και τεκμήρια, πρόσωπα και συλλογικότητες, θέσεις και αντιθέσεις από την ιστορία του γυναικείου κινήματος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (μέσα 19ου - τέλη 20ού αι.).

Από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων

Το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων της Οικίας Θεοτοκοπούλου εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες δράσεις

Share this: